Zidurile din 1926 primesc o nouă faţă Reabilitare şi extindere la clădirea „monument istoric" a Primăriei Pecineaga (galerie foto)
Zidurile din 1926 primesc o nouă faţă: Reabilitare şi extindere la clădirea „monument istoric" a PrimărieiAnunţul referitor la câştigătorul licitaţiei privind reabilitarea şi extinderea sediului primăriei a fost publicat zilele trecute pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice. Astfel, potrivit anunţului de atribuire numărul 141755/12.09.2011, contractul pentru extinderea sediului primăriei a fost predat către SC ANTICUS MG SRL, ofertă aleasă dintr-un total de cinci participanţi. Suma finală cu care a fost atribuit contractul este de 507.212 de lei fără TVA, maximul aprobat de primărie fiind de 609.976,93 de lei fără TVA. SC ANTICUS MG SRL a mai câştigat lucrări asemănătoare cu cele de la Pecineaga şi în alte localităţi din judeţ, precum construirea grădiniţei din comuna Cobadin, satul Conacu (noiembrie 2009), repararea acoperişului bisericii din Negreşti - Cobadin (octombrie 2009), dar şi un contract de lucrări pentru reparaţii curente la Şcoala română cu clasele I-IV din Cobadin, contract atribuit în ianuarie 2009. Societatea, care lucrează cu subcontractorul SC Claus Rigips Construct SRL, trebuie să finalizeze lucrările până în jurul sărbătorilor de iarnă din acest an, astfel încât angajaţii să se mute în casă nouă la începutul anului 2012. Potrivit celor declarate de primarul Niculae Stan, clădirea în care funcţiona Primăria este una veche, din 1926, însă chiar dacă va beneficia de această extindere şi reabilitare, arhitectura din acea vreme se va păstra. Sediul se va extinde cu trei birouri, o sală de şedinţe, o bucătărie şi un grup sanitar, care vor fi anexate în spatele actualei clădiri. De asemenea, se va reabilita acoperişul, se vor schimba uşile, geamurile, tot ceea ce ţine de tâmplărie veche, plus instalaţia electrică, sanitară şi termică. La faţa locului, lucrările sunt în toi, muncitorii au început lucrarea de două săptămâni şi au deja avans. „Sperăm să terminăm până de sărbători", ne-a spus şeful de şantier. O parte din echipa de muncitori lucra la spargerea unui perete, alta era mobilizată la fundaţia părţii care se extinde, iar alta se ocupa de spargerea tencuielii coşcovite de pe pereţii clădirii pe care o putem considera negreşit monument, dat fiind că datează din 1926.
Construcţia unei săli de sport pentru copii, de maximă necesitate
Pe lângă aceste lucrări, administraţia din Pecineaga speră ca în curând proiectul privind realizarea unei săli de sport să primească finanţare, mai ales că a trecut ceva timp de când a fost depus spre evaluare la Compania Naţională de Locuinţe. La capitolul investiţii începute mai figurează şi proiectul referitor la realizarea unei baze sportive în localitate, dar şi cel privitor la înlocuirea sistemului de încălzire ce foloseşte combustibili solizi cu cel ce utilizează energie produsă din surse regenerabile în cadrul grădiniţei şi a căminului cultural din localitate. Licitaţia pentru aceste lucrări a fost însă contestată de către unul dintre participanţi. „Am primit răspunsul de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, în care ni s-a spus că am respectat legislaţia în vigoare şi tot ceea ce trebuia în cadrul unei proceduri de licitaţie", a mai adăugat primarul.
Din categoria proiectelor depuse spre finanţare mai face parte şi unul integrat, referitor la modernizarea drumurilor, prelungirea aducţiunii de apă potabilă, înfiinţarea reţelelor de canalizare şi staţie de epurare, plus achiziţia de costume populare şi a unui buldoexcavator.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp