Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:08 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuiburi umplute

ro

25 Dec, 2012 03:29 2318 Marime text
5.jpgCuiburile cu diverse umpluturi vor fi pe gustul tuturor din familie. Unii vor prefera gemul, altii branza. Nu trebuie sa va limitati insa doar la cele pe care le-am folosit eu, puteti face umplutura de mac, de nuca, de fructe uscate... Daca nu puneti zahar in aluat puteti face o varianta cu umpluturi sarate: de carnati, ragu, de varza...

Ingrediente

450 gr faina alba
1 pliculet drojdie uscata (7gr)
250 ml lapte caldut
1 galbenus de ou
60 gr unt la temperatura camerei + 1 lingura unt topit
4 linguri zahar
1 varf cutit sare

Umpluturi

De branza (pentru 15 cuiburi)
150 gr branza de vaca
1 galbenus
3 linguri frisca nebatuta
2-3 linguri zahar

Gem sau dulceata de orice fel (am folosit gem de prune si dulceata de visine)

Topping

1 lingura unt topit
3 linguri zahar
1 lingura cu varf faina
1 lingurita rasa scortisoara

Bucati: 15

Cititi reteta completa aici: e-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii