lauraadamache.ro Cozonac cu nuca
lauraadamache.ro: Cozonac cu nuca
21 Dec, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
5026
Marime text
Pentru cozonacul cu nuca, am urmat reteta tatalui meu, cu ceva modificari, recunosc. Unul dintre ingredientele schimbate, a fost laptele pe care eu l-am inlocuit cu lapte condensat ( 7% grasime ) cu o consistenta lichida, asemanatoare smantanei pentru frisca. Laptele condensat da o pufosenie si o consistenta aparte cozonacului, iar acesta ramane la fel de pufos pentru 4-5 zile! Daca nu aveti lapte condensat il puteti face si cu lapte de vaca, dar ar fi bine daca ati alege unul cat mai natural posibil si gras.
Ingrediente – Cozonac cu nuca de 30X14 cm
Ingrediente – Maia
- 50 g lapte condensat neindulcit
- 50 ml lapte
- 100 g faina + 1 lingurita rasa faina
- 25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
Ingrediente – Aluat Cozonac cu nuca
- maia
- 550 g faina
- 150 ml lapte condensat neindulcit/150 ml lapte vaca gras
- 90 g zahar tos foarte fin
- 10 g miere
- 2 oua medii
- 100 g unt topit
- coaja de lamaie
- coaja de portocala
- esenta vanilie
Ingrediente – Umplutura de nuca pentru cozonac
- 300 g nuca macinata
- 75-100 ml lapte
- 1 lingura cacao
- 1 lingura miere
- 100 g zahar
- esenta rom
Faina, zaharul, aromele si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei asa ca scoatem din frigider ouale cu 2 ore inainte de a ne apuca de treaba iar faina o asezam in vasul in care vom pregati aluatul cu 1-2 ore inainte. Zaharul si aromele alese pentru cozonac se lasa pe masa din bucatarie tot cu 1-2 ore inainte de a ne apuca de cozonac.
Rețeta completă pe http://www.lauraadamache.ro/2011/12/cozonac-cu-nuca.html
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii