Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:44 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LAURAADAMACHE.RO Cozonac fără frământare

ro

24 Dec, 2014 00:00 5536 Marime text
Pentru că frământatul cozonacilor nu este un lucru foarte uşor, mai ales pentru începători, va aduc o reţeta simplă de cozonac care nu are nevoie să fie frământat pentru a fi pufos şi gustos. L-am umplut cu o crema de alune, ricotta şi nutella, dar poate fi umplut cu absolut orice ne place nouă.


Ingrediente – Cozonac fără frământare (1 formă 30X12 cm)
Ingrediente aluat

500 g făină pentru cozonac
200 g unt topit
100 ml frişcă lichidă vegetală
50 ml lapte
4 ouă mărime medie
100 g miere
6 g drojdie deshidratată
1 vârf de cuţit cu sare
Ingrediente crema de alune


150 g alune de pădure
125 g nutella
125 g ricotta
1 albuş
3-4 linguri zahăr pudra vanilat
2 linguriţe cacao (opţional)

Reteta completa pe http://www.lauraadamache.ro/2013/05/cozonac-fara-framantare.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii