Rețeta zilei Foietaj împletit cu carne
Rețeta zilei: Foietaj împletit cu carne
19 Dec, 2013 11:47
ZIUA de Constanta
15193
Marime text
Un aperitiv perfect pentru mesele de sărbătoare, indiferent că este vorba despre masa de Crăciun sau cea de Revelion. E o rețetă simplă, ușor de pregătit și nu necesită multe ingrediente. Rezultatul este însă unul pe măsură.
Ingrediente:
-2 foi de aluat (dezghețate în prealabil)
- piept de pui dezosat, fără piele, nefiert
-2 linguri de unt
-2 linguri de ulei
- sare
- piper
- 1-2 cepe mari (tocate mărunt)
- 1 lingură de usturoi (opțional)
- 0,5 kg ciuperci proaspete
- pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
-350 gr de cașcaval
-2 linguri de muștar
-1 ou bătut
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui în fîșii, nici prea subțiri, nici prea groase, apoi se condimentează.
Se pun în tigaie untul și uleiul, în care se va rumeni carnea. Apoi, se adaugă deasupra ceapa, usturoiul și ciupercile feliate. Se țin pe foc până își schimbă culoarea. Cînd sunt gata, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Se întinde aluatul, pe masa presărată cu făină.
Pe mijlocul fiecărei foi de aluat se repartizează uniform carnea și legumele pregătite anterior.
Se răzuiește cașcavalul și se adaugă sare și piper, dacă este nevoie.
Se taie fâșii marginile aluatului, care se vor împleti deasupra umpluturii.
Se ung ruladele cu oul bătut și se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit.
Îl puteți servi cu salată de legume, sau ca aperitiv cu un vin roșu.
Ingrediente:
-2 foi de aluat (dezghețate în prealabil)
- piept de pui dezosat, fără piele, nefiert
-2 linguri de unt
-2 linguri de ulei
- sare
- piper
- 1-2 cepe mari (tocate mărunt)
- 1 lingură de usturoi (opțional)
- 0,5 kg ciuperci proaspete
- pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
-350 gr de cașcaval
-2 linguri de muștar
-1 ou bătut
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui în fîșii, nici prea subțiri, nici prea groase, apoi se condimentează.
Se pun în tigaie untul și uleiul, în care se va rumeni carnea. Apoi, se adaugă deasupra ceapa, usturoiul și ciupercile feliate. Se țin pe foc până își schimbă culoarea. Cînd sunt gata, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Se întinde aluatul, pe masa presărată cu făină.
Pe mijlocul fiecărei foi de aluat se repartizează uniform carnea și legumele pregătite anterior.
Se răzuiește cașcavalul și se adaugă sare și piper, dacă este nevoie.
Se taie fâșii marginile aluatului, care se vor împleti deasupra umpluturii.
Se ung ruladele cu oul bătut și se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit.
Îl puteți servi cu salată de legume, sau ca aperitiv cu un vin roșu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Ligia Badet 06 Mar, 2016 19:49 Sunteti ingeniosi , creativi , intr-un cuvant , ARTISTI !