Rețete ideale pentru masa de Crăciun Cârnaţi de casă
Rețete ideale pentru masa de Crăciun: Cârnaţi de casă
11 Dec, 2013 11:30
ZIUA de Constanta
6283
Marime text
Carnatii de casa, specialitatea tatalui meu, erau in fiecare an placerea mea cea mai mare. Fratele meu si mami dispareau din bucatarie cand se preparau carnatii, dar eu eram intotdeauna prezenta si dornica sa il ajut pe tati. Ma distram teribil sa suflu in mate si sa aranjez carnatii proaspeti pe farfurie. In fiecare an faceam alt tip de carnati, combinatii de carne de porc si vita, carnati picanti de oaie, carnati de porc, mereu condimentati cu fel de fel de mirodenii. Si pentru ca pana la Craciun au mai ramas foarte putine zile, va propun reteta mea de carnati de porc si vita, un pic modificata fata de cea a tatalui meu. De foarte mare ajutor mi-a fost masina de tocat electrica Naumann NM 300 Tradition. Este prima masina care a mers perfect de la bun inceput. Spun asta pentru ca vechea mea masina de tocat a avut cutitul neascutit inca de la inceput. Am fost nevoita sa il ascut inainte sa toc carnea, plus ca nu facea fata deloc grasimii.
Ingrediente
1 Kg pulpa de porc
300 g carne de vita
250 – 300 g slanina
200 ml vin alb demisec de buna calitate
5 catei usturoi
2 linguri rase sare grunjoasa
1 lingura rasa piper
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingurita rasa boia iute de ardei
Reţeta completă pe laura adamache.ro
Ingrediente
1 Kg pulpa de porc
300 g carne de vita
250 – 300 g slanina
200 ml vin alb demisec de buna calitate
5 catei usturoi
2 linguri rase sare grunjoasa
1 lingura rasa piper
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingurita rasa boia iute de ardei
Reţeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii