Torturi de Crăciun. Cea mai simplă rețetă posibilă (galerie foto)
Torturi de Crăciun. Cea mai simplă rețetă posibilă (galerie foto)
13 Dec, 2013 13:08
ZIUA de Constanta
15495
Marime text
De pe masa de sărbătoare nu poate să lipsească tortul. Rețeta ce urmează este una foarte simplă, dar cu siguranță familia și oaspeții tăi vor rămâne încântați de experimentul tău culinar. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-10 ouă
-10 linguri de zahăr
-1 linguriță de praf de copt
-Făină cât cuprinde
Cremă:
-1l smântână
-Zahăr (după gust)
-Vanilie
Mod de preparare:
1. Se bat ouăle și zahărul cu mixerul pentru început la intensitate mică, apoi la intensitate mare, până devin spumă.
2. Se amestecă praful de copt cu făina, care se încorporează treptat în spuma obținută anterior, până devine ceva mai lichidă decât la chec.
3. Se unge tava cu unt, apoi se tapetează cu făină, sau se pune hârtie de copt peste care se toarnă aluatul . Acesta se repartizează egal în două tavi.
4. Se încălzește cuptorul aproximativ 10-15 minute, apoi se introduc tăvile la cuptor, pentru 30-35 de minute, la temperatură potrivită.
Notă! Este gata atunci când nu se lipește de scobitoare, sau când se desprinde de tavă.
Cremă:
1. Se amestecă smântâna cu zahărul și vanilia până când se încorporează.
2. Se taie fiecare blat în două, în așa fel încât să obțineți patru foi.
3. Pulverizați blatul cu sirop pentru ca să se pătrundă mai bine crema.
4. Repartizați uniform crema pe fiecare foaie de blat, pe ambele părți.
Pentru un decor special de Crăciun sau Revelion puteți folosi Cremă de zahăr colorată, din care modelați brazi, globuri sau orice vreți voi să puneți pe tortul de sărbătoare.
Rețetă cremă de zahăr
-600-700gr zahar pudră cernută
-40 gr ulei de palmier
-60 ml apă calduță
-2 linguri miere de salcâm
-35 gr amidon alimentar
1. Se amestecă bine toate ingredientele, după care se împarte aluatul obținut în câte culori vrei să faci.
2. Se adaugă câteva picături de colorant alimentar în fiecare dintre ele, apoi se frământă până se încorporează și devine culoarea pe care ți-o dorești.
3. Dacă este necesar, se mai adaugă zahăr pudră.
4. Se întinde pe masa tapetată cu zahăr pudră, si se decupează, modelează formele dorite. E ca și cum ai modela cu plastilină.
Deja, nu mai ai nevoie decât de imaginație.
Iată și cele mai bune rezultate de unde poți să te inspiri.
Succes și SĂRBĂTORI FERICITE
Pentru Blat:
-10 ouă
-10 linguri de zahăr
-1 linguriță de praf de copt
-Făină cât cuprinde
Cremă:
-1l smântână
-Zahăr (după gust)
-Vanilie
Mod de preparare:
1. Se bat ouăle și zahărul cu mixerul pentru început la intensitate mică, apoi la intensitate mare, până devin spumă.
2. Se amestecă praful de copt cu făina, care se încorporează treptat în spuma obținută anterior, până devine ceva mai lichidă decât la chec.
3. Se unge tava cu unt, apoi se tapetează cu făină, sau se pune hârtie de copt peste care se toarnă aluatul . Acesta se repartizează egal în două tavi.
4. Se încălzește cuptorul aproximativ 10-15 minute, apoi se introduc tăvile la cuptor, pentru 30-35 de minute, la temperatură potrivită.
Notă! Este gata atunci când nu se lipește de scobitoare, sau când se desprinde de tavă.
Cremă:
1. Se amestecă smântâna cu zahărul și vanilia până când se încorporează.
2. Se taie fiecare blat în două, în așa fel încât să obțineți patru foi.
3. Pulverizați blatul cu sirop pentru ca să se pătrundă mai bine crema.
4. Repartizați uniform crema pe fiecare foaie de blat, pe ambele părți.
Pentru un decor special de Crăciun sau Revelion puteți folosi Cremă de zahăr colorată, din care modelați brazi, globuri sau orice vreți voi să puneți pe tortul de sărbătoare.
Rețetă cremă de zahăr
-600-700gr zahar pudră cernută
-40 gr ulei de palmier
-60 ml apă calduță
-2 linguri miere de salcâm
-35 gr amidon alimentar
1. Se amestecă bine toate ingredientele, după care se împarte aluatul obținut în câte culori vrei să faci.
2. Se adaugă câteva picături de colorant alimentar în fiecare dintre ele, apoi se frământă până se încorporează și devine culoarea pe care ți-o dorești.
3. Dacă este necesar, se mai adaugă zahăr pudră.
4. Se întinde pe masa tapetată cu zahăr pudră, si se decupează, modelează formele dorite. E ca și cum ai modela cu plastilină.
Deja, nu mai ai nevoie decât de imaginație.
Iată și cele mai bune rezultate de unde poți să te inspiri.
Succes și SĂRBĂTORI FERICITE
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii