Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Florina Cristache, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

26 Nov, 2021 00:00 3297 Marime text
 

Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Florina Cristache, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
Dragi dobrogeni,
 
Salut demersul jurnalistic inițiat de cotidianul „ZIUA de Constanța” prin intermediul căruia mesajul meu ajunge la inimile dumneavoastră mai ales astăzi, când este o zi atât de important pentru noi. Sărbătorim Ziua Dobrogei, împlinirea a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă.
 
Sunt deosebit de onorată și emoționată când vă scriu aceste rânduri, pentru că mesajul pe care  vi-l transmit este de fapt povestea mea, a familiei mele, a prietenilor mei, a tuturor oamenilor dragi din jurul meu, care mă definesc ca om, ca suflet.
 
În primul rând, sunt tare mândră că sunt dobrogeancă get-beget, că sunt născută și crescută pe acest binecuvântat tărâm dobrogean și îi invit pe toți cei care încă nu ne-au trecut pragul să vină cu inima deschisă! Totodată, îi asigur că vor găsi aici oameni ospitalieri, joviali și implicați, oameni valoroși, optimiști, cu sufletul veșnic tânăr, pe scurt, prieteni de nădejde.
 
Dacă ar fi să aleg doar trei valori care ne definesc, cred că sunteți de acord că ne caracterizează toleranța, diversitatea și unitatea. De secole, noi, dobrogenii, alcătuim o mare familie, bazată pe credință, demnitate și încredere, o comunitate cunoscută în întreaga lume prin iubirea față de semeni, buna înțelegere și armonie, pentru că Dobrogea noastră înseamnă, prin definiție, diversitate culturală, conviețuire interetnică și interconfesională, fiind binecunoscute sintagmele „spirit dobrogean”, „model de conviețuire interetnică” sau „mozaic etnic, religios, cultural”. Români, aromâni, greci, turci, tătari, evrei, armeni, ruși lipoveni sau romi, precum și alte etnii, întotdeauna împreună, celebrăm sărbătorile, tradițiile și obiceiurile, într-un climat de siguranță, bogăție spirituală și respect reciproc.
 
Dobrogea, străvechi tărâm românesc, pământ de legendă, de poveste, de vis, de istorie milenară, a fost, este și va rămâne un pământ al oamenilor frumoși, activi, de succes, buni profesioniști, de înaltă ținută morală care dau culoare, relief, vizibilitate, frumusețe și unicitate acestor meleaguri binecuvântate de bunul Dumnezeu. Așadar, mi-ar fi imposibil să recomand doar câteva locuri, așa că v-aș invita pe toți, români și turiști străini deopotrivă, la un tur al frumuseților naturale ale Dobrogei: Cheile Dobrogei, Munții Măcin, peșterile, pădurile, lacurile, cetățile, monumentele, precum și orașele, stațiunile turistice sau cramele și, nu în ultimul rând, atracțiile turistice binecunoscute în întreaga lume, Delta Dunării și litoralul românesc.
 
Astăzi, 14 noiembrie 2021, după 143 de ani, suntem datori, mai mult ca oricând, să facem arc peste timp, un liant între trecut, prezent și viitor și să împlinim astfel atât visurile străbunilor noștri, cât și pe ale copiilor noștri, să creăm împreună o Dobroge modernă și prosperă!
 
În încheiere, împărtășind bucuria acestei zile de mare sărbătoare, susținând continuitatea tradiției de cinstire a memoriei și istoriei plaiurilor dobrogene, vă mulțumesc că ați avut răbdarea să citiți această pagină a sufletului meu de fiică a Dobrogei!

La mulți ani, Dobrogea! La mulți nouă, dobrogenilor!

 
Cu aleasă considerație,
Director Executiv
Florina Cristache

 
Sursa foto: Florina Cristache
  
Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea143
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari