Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:37 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul comunist Ioan Geoana. Tatal lui Mircea. Ion Iliescu, generalul comunist si fiul sau Mircea

ro

29 Nov, 2009 16:24 27225 Marime text

blog3.jpgDaca te uiti in Wikipedia la biografia lui Mircea Geoana vei gasi numai lucruri bune. Zici ca-i rock star. Tatal a fost militar de cariera, iar mama inginer. Aparent nimic deosebit.

Adrian Nastase a capatat curaj. Iar sta pe sticla si ranjeste. Lingatorii de dosuri, care doresc o furajare preferentiala in urmatorii cinci ani, astia de la Antena 3, se intreaba insinuant cine mai are probleme astazi cu Ion Iliescu si de ce ar mai avea.

Hopa! Ia te uita la ei. Amnezici de-a binelea. Toti! Sa ii ajutam sa isi aminteasca de ce. Ca sa ne treaca si noua de PSD. Pe veci! Daca ii iei la puricat si pe ceilalti descoperi cu stupoare ca totul este legat de Iliescu si de comunism. Ia vedeti cate nume cunoscute din politica romaneasca au avut treaba cu Ceausescu. Toti PSD desigur.

Tatal lui Mircea Geoana.
Omul fara chip... Generalul Ioan Geoana si Ion Iliescu.

Ioan Geoana s-a nascut in 1928 in judetul Dolj, intr-o familie de ceferisti. Dupa absolvirea Institutului de Constructii din Bucuresti, a imbratisat cariera militara, activand in structurile MApN in perioada 1965-1992. Intre 1953 si 1954 a fost trimis la specializare la Moscova. A ocupat mai multe functii importante, culminand cu cea de sef al Comandamentului Apararii Civile.

La sfarsitul anului 1989, generalul Geoana senior detinea functia de sef al Comandamentului Apararii Civile si cunostea subteranele Capitalei, locatii importante in diversiunea care a inceput pe 22 decembrie 1989, acestea fiind locurile din care ar fi actionat asa-zisii "teroristi".

Generalul Geoana a pus la dispozitia echipei lui Ion Iliescu planurile acestor subterane si i-a asigurat, astfel, fiului sau, Mircea, o apropiere de structurile noii puteri.


Adrian Nastase. Comunist.
20 de ani.
Casatorit cu fiica unui demnitar comunist.

Adrian Nastase absolva Liceul Sfintul Sava din Bucuresti si devine, in 1969, student al Facultatii de Drept.
Inca student, Adrian Nastase se casatoreste cu fiica lui Grigore Preoteasa.

Grigore Preoteasa, important nomenclaturist comunist, care a murit in octombrie 1957, fusese ministru al Afacerilor Externe (1955-1957), membru al CC al Partidului Muncitoresc Roman (1955-1957) si secretar al CC al PMR (1957).


In scurt timp, Adrian Nastase divorteaza si se casatoreste cu Dana Miculescu, fiica unuia dintre cei mai importanti demnitari comunisti din perioada Ceausescu, Angelo Miculescu.

Angelo Miculescu (nascut in 1929 - decedat in 1999 in conditii suspecte) a fost ministru al Agriculturii si Silviculturii (1969), ministru secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Industriei Alimentare, Silviculturii si Apelor (1971-1972), ministru al Agriculturii, Industriei Alimentare si Apelor (1972), ministru al Agriculturii si Industriei Alimentare (1975-1981), viceprim-ministru al guvernului (1975-1981), ambasador in Republica Populara Chineza (1983 - martie 1990). Angelo Miculescu a fost membru al Comitetului Central al PCR intre 1969 si 1983.

Prin intermediul socrului sau, Adrian Nastase l-a cunoscut pe Sorin Tesu, cel care avea sa-i devina unul dintre colaboratorii cei mai apropiati. In 1981, in locul lui Angelo Miculescu este numit ministru al Agriculturii si Industriei Alimentare Ion Tesu. Acesta fusese subordonatul lui Angelo Miculescu in minister, fiind, pe rind, secretar general si adjunct al ministrului Agriculturii (1969-1971) si ministru secretar de stat (din 1980). Intre 1984 si februarie 1990, Ion Tesu a fost ambasador in Polonia. Ion Tesu a fost membru supleant al Comitetului Central al PCR intre 1979 si 1984).

Ion Tesu este tatal lui Sorin Tesu, cel care avea sa devina omul de incredere al lui Adrian Nastase. Dupa alegerile din 2000, Sorin Tesu este numit de Adrian Nastase in functia de sef de cabinet al primului ministru, functie pe care a fost nevoit sa o paraseasca dupa ce numele sau a fost legat de afacerile primului ministru in Raportul Armaghedon 2.

Intre 1973 si 1990, Adrian Nastase a fost jurist la Institutul de Cercetari Juridice din Bucuresti, unde a fost coleg cu Rodica Stanoiu.

Institutul de Cercetari Juridice se afla in directa responsabilitate a ofiterului de Securitate Marian Ureche.
Desi inca tinar, Adrian Nastase a devenit in anii '80 un om de mare incredere al partidului comunist si a fost trimis sa reprezinte regimul Ceausescu la institutiile internationale care se ocupau de drepturile omului. Intr-o perioada in care drepturile omului erau sistematic incalcate in Romania, Adrian Nastase sustinea politica regimului comunist, in calitate de vicepresedinte al Asociatiei de Drept International si Relatii Internationale, de membru fondator al Human Rights Information and Documentation System, de membru al Societatii Franceze de Drept International etc.

Incepind din 1984, Adrian Nastase a fost trimis ca "specialist din Europa de Est" in cadrul Institutului International pentru Drepturile Omului de la Strasbourg. Tot la Strasbourg fusese si colega de Institut a lui Adrian Nastase, Rodica Stanoiu, care, in 1982, obtinuse aici o diploma in drept comparat.

In anii '80, Adrian Nastase a reprezentat regimul Ceausescu si la Oslo, in cadrul Institutului Norvegian pentru Afaceri Internationale.

In toamna lui 1989, Adrian Nastase a participat la Phenian, in Republica Populara Coreeana, la Festivalul International al Tineretului. Alaturi de Nastase, din delegatia tinerilor comunisti romani mai facea parte si Ioan Mircea Pascu.

Ion Iliescu. Activist si membru al CC al PCR

Din 1949 este membru al CC al UTM, iar secretar din 1954. La 19 august 1956 a fost ales presedinte al Comitetului de organizare a Asociatiilor Studentesti, apoi al Consiliului (martie 1957). Ulterior va deveni sef de sectie la CC al PCR (1965), prim-secretar al CC al UTC si ministru pentru problemele tineretului (1969-1971), secretar al Comitetului PCR Timis si Iasi (pânã în 1977), presedinte al Consiliului National al Apelor (1979-1984), iar între anii 1965-1984 membru al CC al PCR.

"Îndepartat" din Bucuresti de Ceausescu, a ocupat functia de secretar-adjunct al comitetului judetean al P.C.R. din Timis, apoi din Iasi, din 1984 fiind îndepartat cu totul din functiile de conducere. A avut functia de director la Editura Tehnica pana in 1989. Iliescu a fost membru fondator al FSN, urmând transformarile sale în FDSN (Frontul Democrat al Salvarii Nationale), apoi în Partidul Democratiei Sociale din România (PDSR) si în final în Partidul Social Democrat (PSD).

PSD si legea lor.
Negru pe alb.

Prin Decretul-Lege nr. 3 din 4 ianuarie 1990, când înca nu fusese ales presedinte, Ion Iliescu a amnistiat toate infractiunile savârsite care se încadrau la mai putin de 3 ani pedeapsa. Astfel au scapat de puscarie toti cei care au batut revolutionarii arestati.

Ion Iliescu a gratiat si pe membrii C.P.Ex. al C.C. al P.C.R. care fusesera condamnati pentru ca au aprobat, în sedinta din 17 decembrie 1989, reprimarea revolutiei romane din 1989.

De asemeni a gratiat ofiterii condamnati pentru deschiderea focului în zona Calea Lipovei din Timisoara si a protestat la condamnarea generalilor Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac care fusesera de asemeni gasiti vinovati de reprimarea revolutiei, dar fusesera numiti membri în primul guvern FSN de Iliescu.

Dupa ce Iliescu a reajuns în 2001 la conducerea României, noul procuror general numit de el, Tanase Joita, a facut recurs în anulare împotriva sentintelor de condamnare a celor doi generali, care astfel au scapat de detentie.

În decembrie 2003, Ion Iliescu l-a gratiat pe Iosif Veverca, un militian care a ucis o persoana în revolutia din 1989 la Timisoara.

În acelasi decret prin care l-a gratiat pe Miron Cosma, Ion Iliescu l-a gratiat si pe Ioan Corpodean, ofiter de militie implicat în reprimarea revolutiei de la Timisoara.

În opinia lui Iliescu: "poporul român trebuie sa se obisnuiasca cu faptul ca adevarul despre revolutia din 1989 nu poate fi aflat, întrucât nici adevarul despre moartea lui Kennedy nu se cunoaste".

Sursa: irinoiucristi.blogspot.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantinescu D. Petrica 10 May, 2021 19:49 Cel mai deranjand pentru aceasta categorie de oameni care vad ca acum iese la iveala,este faptul ca dupa ce l-au inlocuit pe N.Ceausescu care a pierdut putrerea pe mana lui,nu au venit cu nimic sa reformaze statul si economia si nu au facut altceva decat sa continuie ceea ce au facut si invatat pana in 1989,iar alti se mai si prevaleaza de apartenenta la o structura politica sau de supraveghere de dinainte de 1989 si sa vezi ce mari oameni de stat ai fost ei. In general adunaturi de trancanitori si palavragii de pe urma carora nu prinzi nimic. Asta este clasa palitica si sociala a Romaniei Si mai este ceva multi se prevaleaza de socalism si de societate socialista si nici nu stiu cu ce se mananca aceasta. Sa lamurim cum sta cu socialismul aparut de la revoluia fraceza ce a avut ca exponent principal pe Volter ce a introdus in gandirea politica si culturala a timpului cuvantul socialism de la latnescul socius care inseamna unit-asociat si se pleca de la ideia de asociere familiara dintre barbat si femeie ca baza a societati pe baze laice.De aici a preluato cealalta extrema a miscari socialiste ,comunismul care a duso la extrem prin intemediul mentorului lor K. Marx care a intrpuso cu lpta de clasa prin care este irelevant ceea ce este moral ,ceea ce este educatie ,cultura si important este lumea celor multi,indiferent de adevar .Important este manipularea si stapanirea maselor. ( Constantinescu Petrica)
  • Sucitu Constantin 09 Mar, 2014 19:35 principalul vinovat de moartea celor peste o mie de persoane în decembrie 89 şi a morţilor din iunie 91, este Ion Iliescu. tot el este vinovat de faptul că acum suntem conduşi de eşalonul doi al nomeclaturiştilor comunişti, a fiilor şi nepoţilor lor.Atât timp cât la conducera ţării, în parlament şi guvern vor fi foşti securişti, foşti comunişti din conducerea regimului comunist, ţara nu va putea înainta pe calea democraţiei. Exemplu concret fostul comunist şi securist actualul preşedinte, sau căţei mai mici ca MRU, Boc şi alţii de teapa lor. Normal ar fi să fie tratati aşa cum ia-u tratat ei pe intelectuali români şi fosta conducere a României.Ruşine pentru noi poporul român că tolerăm aceste ticăloşii.
  • alina 05 Jan, 2010 12:28 din pacate toti imputitii de securisti si comunisti notorii s-au imbogatit dupa 89 si au distrus tot statul roman dupa politica kgb-ista !RUSINE la tot psd-ul.
  • surmelis argentina pusa 29 Nov, 2009 21:39 Nu inteleg, de ce este invinuit de atata COMUNNISM d-l ION ILIESCU daca a fost indepartat de politica comunista ??? Se pare ca si ADRIAN NASTASE a avut o educatie aleasa. Din ce familie provine si cine au fost parintii lui IONEL CHIRITA ,nascut in satul GIURGENI de Ialomita ??? LIBERAL din 1996.