Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:21 27 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 63% dintre respondenți sunt de părere că Europa ar trebui să urmeze exemplul SUA în interzicerea TikTok

ro

26 Jan, 2025 17:00 352 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pixabay

Pe 18 ianuarie a.c., aplicația TikTok a fost dezactivată în Statele Unite, după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a respins vineri recursul depus de rețeaua de socializare TikTok, încercând să blocheze o lege adoptată de Congres în aprilie care prevede interzicerea aplicației pe teritoriul american.
 
În Statele Unite, aplicația avea aproximativ 170 de milioane de utilizatori.
 
Decizia de închidere a avut la bază o campanie motivată de mize legate de securitatea naţională.
 
La scurt timp, ministrul eston de Externe, Margus Tsakhna, a declarat că Europa ar trebui să ia în considerare interzicerea aplicației chineze TikTok, urmând exemplul Statelor Unite, potrivit presei internaționale.
 
La rândul său, Tsakhna a menționat că o interdicție asupra TikTok ar trebui să fie luată în considerare și în Europa, având în vedere riscurile de securitate.
 
Declarația vine la doar câteva zile, după ce, Comisia Europeană a transmis că nu are „nicio intenție” să dispună suspendarea rețelei de socializare X pentru presupusă alterare a proceselor electorale, o astfel de măsură fiind un mecanism de „ultimă instanță” la care ar putea recurge numai după epuizarea altor opțiuni mai puțin agresive și ea ar putea fi decisă numai de autoritățile statelor membre ale UE.
 
Cu toate acestea, situația fără precedent de peste ocean, ar putea relansa subiectul necesității dezactivării unor aplicații în rândul statelor membre ale UE.

 
În acest context, ZIUA de Constanța, a lansat următorul sondaj de opinie: „Europa ar trebui să urmeze exemplul SUA în interzicerea TikTok?”
 
Din cele 232 de voturi, 63% dintre respondenți au considerat că este necesară o astfel de msură, în timp ce 3% nu au declarat că nu știu. 22% dintre respondenți nu sunt de acord cu această măsură. La reglementări legislative suplimentare pentru utilizarea rețelelor sociale au fost înregistrate 12% din voturi.


 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Pixabay
 
Citește și:
Sondaje de opinie Europa ar trebui să urmeze exemplul SUA în interzicerea TikTok?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii