Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaje de opinie Sunteți de acord ca Primăria Constanța să facă un nou împrumut în valoare de 54 de milioane de euro? (DOCUMENT)

ro

25 Aug, 2024 17:00 199 Marime text
  • Primarul Vergil Chițac le propune consilierilor locali municipali contractarea unui nou împrumut de 270 de milioane de lei , pentru o perioadă de 12 ani
  • În expunerea de motive, inițiatorul explică și ce vrea să facă cu acești banii
  • În principal, banii se vor duce pentru reabilitarea unor clădiri rezidențiale, însă marea lor majoritate sunt dedicați proiectul de construire pentru noul CET
  • Amintim că acesta nu este singurul împrumut făcut de Primăria Constanța
  • În 2023, administrația publică locală a mai contractat un alt credit în valoare de maxim 253.918.900 lei, adică peste 51 de milioane de euro pentru cofinanțarea proiectelor aflate în derulare la vremea respectivă
 


Primarul Vergil Chițac le propune consilierilor locali municipali contractarea unui nou împrumut de 270 de milioane de lei , pentru o perioadă de 12 ani. În expunerea de motive, inițiatorul explică și ce vrea să facă cu acești banii.

În principal, banii se vor duce pentru reabilitarea unor clădiri rezidențiale, însă marea lor majoritate sunt dedicați proiectul de construire pentru noul CET.

Consiliul Local Constanța se va pronunța asupra acestui împrumut în ședința ordinară pentru joi, 29 august, ora 12.00 care se desfășoară printr-o platformă online de videoconferință.

Amintim că acesta nu este singurul împrumut făcut de Primăria Constanța.

În 2023, administrația publică locală a mai contractat un alt credit în valoare de maxim 253.918.900 lei, adică peste 51 de milioane de euro pentru cofinanțarea proiectelor aflate în derulare la vremea respectivă.

Cea mai mare sumă de bani din creditul contractat în 2023 merge către proiectul de construire a noului CET, respectiv suma de 193 de milioane de lei. Alte 30 de milioane de lei către proiectul „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”, amplasată pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp dar și pentru Incubatorul de Afaceri.

În urma contractării unui împrumut cu o valoare de maxim 253.918.900 de lei, cu o maturitate de maximum 13 ani, serviciul datoriei publice locale totale este estimat, pentru perioada 2023 – 2025, la un nivel care variază între 2,03%, în anul 2023, și 7,23%, în anul 2026, potrivit Primăriei Constanța.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:


 
În secțiunea „documente” puteți consulta proiectul de hotărâre nr. 369/2024 privind aprobarea contractării unei finanţări   rambursabile interne/externe ȋn valoare de maximum 269.827.057, 83 lei;iniţiator: primar Vergil Chiţac.
 
PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Citește și: Sondaj de opinie Care ar trebui să fie prioritatea principală în cadrul reabilitării bulevardului Mamaia de la Pescărie până la ieșierea din Constanța?

Pentru ce vor fi folosiți banii Cu cine a bătut palma Primăria Constanța pentru împrumutul de peste 51 de milioane de euro?
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii