Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 31 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atmosfera astrală a lunii SEPTEMBRIE 2024 O Toamnă de neuitat!

ro

31 Aug, 2024 18:26 149 Marime text
Sursa foto: Astrocafe



 
  • Atmosfera astrală a lunii Septembrie este dinamică, provocatoare și inedită. Cu siguranță ne vom aminti de această Toamnă, ca fiind una deschizătoare de etape noi la toate nivelurile și pentru toată lumea.
 
De-a lungul aceste luni, pe Cerul planetei noastre se petrec evenimente astrale unice, pentru cei care trăim acum pe Pământ. De aceea, este bine să fim cât se poate de conștienți, de asumați și  deschiși către schimbări și către tot ce este în jurul nostru.
 
Se disting șapte evenimente astrale ce vor genera efecte pe termen lung în planul nostru terestru și în viața pământenilor. Este vorba despre: formarea aspectelor de Lună nouă și Lună plină plus o eclipsă de Lună, revenirea în mișcare aparentă retrogradă în Semnul Capricornului de către planeta Pluto, schimbarea Semnul zodiacal de către planetele Marte, Venus și Mercur, momentul de Echinocțiu de Toamnă, respectiv intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Balanță.
 
Primul eveniment astral din această lună este revenirea lui Pluto (planeta transformărilor profunde) pe 2 Septembrie, în mișcare aparentă retrogradă în Semnul zodiacal Capricorn. Pluto va rămâne în acest Semn zodiacal câteva săptămâni, după care va începe tranzitul de aproximativ douăzeci de ani numai prin Semnul Vărsătorului. Aceste câteva săptămâni cu Pluto în Capricorn sunt foarte importante, deoarece influențele sale vor trasa tușe finale la nivelul segmentului în care se află Capricornul în harta fiecărui pământean, iar la nivel social va arăta noile direcții de organizare și dezvoltare ale instituțiilor oficiale.
 
În dimineața zilei de 3 Septembrie se construiește aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Fecioară. Tema acestei Luni noi vizează banii și bunurile personale, veniturile obținute din activitatea profesională desfășurată la un loc de muncă oficial. Este un moment foarte tensionat, periculos din perspectiva sănătății, a călătoriilor și a dialogului cu ceilalți. Începe o etapă în mod special în privința veniturilor tuturor, etapă care va aduce surprize și răsturnări de situație, atât legate de câștigurile angajaților, cât și legate de muncă și de implicațiile ei.
Până pe 4 Septembrie, planeta Marte (răspunzătoare de acțiune) se va afla în Semnul zodiacal Gemeni alături de Jupiter. Sunt ultimele patru zile, în care cele două planete vor fi împreună în acest Semn zodiacal, astfel că mai sunt posibile acțiuni în forță și forțate, superficiale, dialoguri purtate pe tonuri înalte, acuze mai mult sau mai puțin fondate.



Începând cu data de 4 Septembrie, Marte începe să tranziteze Semnul Racului, fiind vorba totodată de ciclul retrogradării sale în Semnele zodiacale Rac și Leu. Așadar, recomandabil este să fim foarte atenți la acțiunile noastre, pentru că Marte în Rac este o poziție astrală nepotrivită acestei planete, existând riscul unor gafe mari și greu de remediat. Natura de Foc a lui Marte cu Apa Racului nu fac treabă bună, astfel că emotivitatea va fi accentuată în moduri nepotrivite și superficiale, iar șantajul emoțional se va remarca în tot și toate.
 
În dimineața zilei de 18 Septembrie se formează aspectul de Lună plină plus o eclipsă de Lună în Semnul zodiacal Pești. Este un moment ce accentuează Semnele zodiacale Fecioară, în care se vor afla Soarele și Mercur (planeta gândirii și comunicării) și Semnul Peștilor în care se vor afla Luna, planetele Saturn (planeta testelor și a restricțiilor) și Neptun (planeta spiritualității și a iluziilor) ambele în mișcarea aparentă retrogradă. Este multă tensiune și provocare, evidențiindu-se un final în relații, în mod special în relațiile de tip eu-tu, eu-ceilalți în general. Se recomandă prudență și în privința sănătății, și a aspectelor socioprofesionale, deoarece egoismul, egocentrismul, exigența, critica vor fi exacerbate, existând riscul să emitem păreri eronate, să luăm decizii proaste și să fim influențați de himere.
 
Echinocțiul de Toamnă, moment la care Soarele(generatorul nostru de energie vitală) începe tranzitul prin Semnul zodiacal Balanță se petrece în după-amiaza zilei de 22 Septembrie. Toamna 2024 are ca teme principalele următoarele subiecte: domeniile profesionale, multă forfotă socială și profesională, forfotă în care femeile vor fi în prim planul vieții cotidiene; sunt posibile acuze mai mult sau mai puțin fondate privitoare la femei, la prestația lor socială și profesională, la rolul lor în societatea contemporană; dialoguri cu parteneri străini pe teme legate de sănătate, de călătorii, de muncă în străinătate, de studii în străinătate sau de reformulare a sistemului de învățământ în general; posibile călătorii terestre, pe distanțe mari, dar călătorii cu probleme; relații parteneriale disonante, posibil fiind să crească numărul separărilor fie în afaceri/ colaborări, fie în plan personal la nivel de cuplu/ familieetc.
 
Planeta Venus (planeta armoniei și a relațiilor) până pe 23 Septembrie se află în tranzit prin Semnul zodiacal Balanță, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Scorpion. În Balanță, Venus este în elementul ei, astfel că avem, ceva, șanse să ne bucurăm de arte, de relații agreabile cu ceilalți, dar tot trebuie să fim atenți. Asta deoarece, în Semnul Balanței se află Luna neagră și Nodul Sud Lunar, astfel că Venus va fi vulnerabilizată de aceste două influențe energetice. În Scorpion, Venus își exercită influențele în mod disonant în relațiile noastre sentimentale și în relațiile cu ceilalți în general, evidențiindu-se gelozii, secrete, posesivitate, dorință de dominare și control. Drept urmare, cu cât mai vizibile sunt femeile în planul socioprofesional, cu atât mai mult neplăcerile și decăderea lor vor fi mai zgomotoase.
 
Ultimul eveniment astral al lunii Septembrie este legat de tranzitarea a trei Semne zodiacale de către planeta Mercur (planeta gândirii și comunicării). Până pe 9 Septembrie, Mercur tranzitează Semnul Leului, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Fecioară până  pe 26 Septembrie, după care începe tranzitul prin Semnul Balanței. Drept urmare, mentalul nostru va urma călătoria mercuriană și vom gândi și comunica în termenii Leului: cu voce tare, cu pretenții înalte, cu note infatuate; în termenii Fecioarei, abordând aspecte practice și pragmatice, însă cu standarde, critici, exigențe și mai mari; în termenii Balanței, oscilând, fiind superficiali în aprecieri și dornici de a auzi și de a spune numai ce ne place, așa încât să nu se supere nimeni, dar nici să facem o treabă serioasă.
 
Concluzionând, evenimentele lunii Septembrie din perspectiva astrală sunt variate, răscolitoare și cu efecte pe termen lung. Ca de fiecare dată de altfel, este bine să fim cumpătați în toate, implicați corect, coerent și perseverent în viața de zi cu zi, evitând superficialitățile, acțiunile forțate și zgomotul fără rost.
 
Cugetarea lunii Septembrie 2024: „Genialitatea depinde mai ales de energie.” - Matthew Arnold.
 
 
Sursa și foto: Astrocafe.ro
 
Citește și
Horoscop pentru vineri, 30 august 2024. Energia este la cote mari pentru una dintre zodii
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii