GastroArt Carne de vițel cu sos tartar (rețetă interbelică)
GastroArt: Carne de vițel cu sos tartar (rețetă interbelică)
13 Jan, 2022 08:26
ZIUA de Constanta
1773
Marime text



Tăiem carnea de vițel în bucăți mărunte și o prăjim în untură, apoi o dăm prin mașina de tocat de 4 ori, îi adăugăm apoi puțină smântână, pipărată și sărată după gust, și mai punem 2 gălbenușuri.
Trecem prin mașina de tocat iar de vreo 4 ori 4-5 gălbenușuri de ou tari, adăugăm puțină smântână ca să subțiem.
Luăm un șervet pe care întindem carnea într-o foaie subțire peste care punem gălbenușurile trecute prin mașină și întindem pe toată suprafața cărnii.
Formăm apoi o ruladă pe care o punem la rece. Servită tăiată felii și cu sos tartar.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.
Sursa foto și text: GastroArt
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii