GastroArt Papara de ouă cu cartofi (rețetă interbelică)
GastroArt: Papara de ouă cu cartofi (rețetă interbelică)
12 Jan, 2022 08:45
ZIUA de Constanta
1964
Marime text
Tăiem cartofii în pătrățele, îi fierbem în puțină apă, apoi îi strecurăm și îi prăjim în untură, puțină sare și ardei roșu, se poate pune și puțină smântână cu ouăle împreună turnăm peste cartofi, dacă s-a întărit se poate servi.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet.
Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Sos pentru fripturi reci (rețetă interbelică)
Omletă de ouă umplute cu roșii (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii