GastroArt Cartofi surpriză (rețetă interbelică)
GastroArt: Cartofi surpriză (rețetă interbelică)
02 Jul, 2022 16:11
ZIUA de Constanta
1795
Marime text
Cantitățile: ½ kgr. cartofi, mărar, pătrunjel, măcriș, tarhon, 2 linguri pesmet, ½ pahar smântână, 4 ouă, 25 gr. unt, 50 gr. cașcaval ras. Se prepară un piure de cartofi care se amestecă cu verdețurile, pesmetul și smântâna.
Se așează într-o tigaie unsă cu unt, se fac 4 goluri cu lingura udă în care se sparge câte un ou, se presară cu parmezan și se coace la cuptor până se închiagă ochiurile. Se servește în forma în care s-a copt.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa - gastroart.ro
Citește și:
GastroArt Sdrențe de orez (rețetă interbelică)
GastroArt Crap cu roșii (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii