GastroArt Crap cu roșii (rețetă interbelică)
GastroArt: Crap cu roșii (rețetă interbelică)
30 Jun, 2022 14:00
ZIUA de Constanta
1429
Marime text
Cantitățile: un crap potrivit, 100 gr. untdelemn, 2 kgr. roșii, 2 bucăți zahăr, sare, piper, verdeață.
Se curăță crapul de solzi și de măruntaie, se culcă întreg în untdelemn, se prăjește înfundat, se acoperă cu roșiile tăiate felii, se adaugă sare, zahăr, piper, verdeață. Se umezește mereu cu sosul de roșii și se coace în cuptor 50 de minute.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa - gastroart.ro
Citește și: GastroArt Plachie de pui (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii