GastroArt Cartofi umpluți cu creer (rețetă interbelică)
GastroArt: Cartofi umpluți cu creer (rețetă interbelică)
28 Jun, 2022 08:35
ZIUA de Constanta
1457
Marime text
Cantitățile: 8 cartofi, 1 creer de vițel, 100 gr. șuncă, 50 gr. unt, 50 gr. smântână, 1 ou, 1 lingură pesmet. Se curăță cartofii, se taie ambele capete, se golesc cu cuțitul special. Se prepară o tocătură din creer fiert, sare, piper și unt, șuncă tocată, ou, smântână și pesmet.
Cartofii umpluți se prăjesc acoperiți în unt, se sting cu zeamă de carne, se fierb băgân de seamă să nu se sfărâme. Când sunt gata, se rumensc în cuptor cu unt.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa - gastroart.ro
Citește și:
GastroArt Friptură italiană (rețetă interbelică)
GastroArt Friptură vieneză (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii