Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:40 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Cartofi umpluți (rețetă din 1931)

ro

31 Dec, 2021 08:44 2316 Marime text




Luăm cartofii, îi curățăm de coajă și le dăm o formă cilindrică, apoi cu o lingură specială se scoate o parte din miez.
 
 
 
 
Preparăm pe urmă carnea dată prin mașină, o prăjim, o amestecăm cu pătrunjel și sare și cu un ou.
 
 
 
După ce am făcut compoziția umplem cartofii. Îi punem în cratiță, însă în picioare.
 

 
 
 Le punem apă, bulion, foi de dafin și-i punem în cuptor. Tot astfel îi umplem și cu brânză de vaci și pătrunjel verde mic tocat, spre deosebire că acei cu carne li se dă pe deasupra pesmet sau făină iar la cei cu brânză nu.


 
 
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
 

 
Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).


Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.




Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii