GastroArt.ro Palais des dames (rețetă din 1931)
GastroArt.ro: Palais des dames (rețetă din 1931)
30 Dec, 2021 08:58
ZIUA de Constanta
2147
Marime text
Cantități: 3 ouă, 150 gr. unt, 150 gr. zahăr, 150 gr. făină, 80 gr. stafide și coaje de lămâie.
Modul preparării:
Se ia zahărul, se pisează pudră. Se ia apoi untul și se freacă cu zahărul bine. Se adaugă apoi făină pe stafidele și coaje de lămâie. Se face o compoziție ca să se poată turna cu cornetul. Se ia apoi o tavă și se pune cu cornetul câte puțin în diferite forme.
Se dă la un foc iute și se lasă până se rumenesc apoi se scot și se servesc ca prăjituri.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt.ro Pat brese (rețetă din 1931)
GastroArt.ro Ciulama de pui (rețetă din 1931)
Modul preparării:
Se ia zahărul, se pisează pudră. Se ia apoi untul și se freacă cu zahărul bine. Se adaugă apoi făină pe stafidele și coaje de lămâie. Se face o compoziție ca să se poată turna cu cornetul. Se ia apoi o tavă și se pune cu cornetul câte puțin în diferite forme.
Se dă la un foc iute și se lasă până se rumenesc apoi se scot și se servesc ca prăjituri.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt.ro Pat brese (rețetă din 1931)
GastroArt.ro Ciulama de pui (rețetă din 1931)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii