GastroArt Ciorbă de fasole (rețetă interbelică)
GastroArt: Ciorbă de fasole (rețetă interbelică)
08 Feb, 2022 09:48
ZIUA de Constanta
2029
Marime text
Într-o oală cu 2 litri de apă se pun la fiert un morcov, un pătrunjel și o ceapă tăiate mărunt.
Se adaugă în acelaș timp o jumătate kgr. fasole grasă tăiată în bucăți de 3-4 cm, cozi de ceapă verde, ardei gras tăiate mărunt și 2 roșii mici curățate de sâmburi.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Țigarete (rețetă interbelică)
GastroArt Salată de fasole verde (rețetă interbelică)
Se adaugă în acelaș timp o jumătate kgr. fasole grasă tăiată în bucăți de 3-4 cm, cozi de ceapă verde, ardei gras tăiate mărunt și 2 roșii mici curățate de sâmburi.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Țigarete (rețetă interbelică)
GastroArt Salată de fasole verde (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii