GastroArt Țigarete (rețetă interbelică)
GastroArt: Țigarete (rețetă interbelică)
07 Feb, 2022 10:12
ZIUA de Constanta
1575
Marime text
Se amestecă 250 gr. zahăr cu 25 gr. făină și opt albușuri bătute spumă, apoi subțiem totul cu 250 gr. frișcă nebătută. Parfumăm cu vanilie. Această compoziție se așează pe un fund de metal cernit în dreptunghiuri de lungimea unei cărți de joc și pe jumătate atât de largi.
Le dăm această formă cu cuțitul netezând bine marginile ca să fie perfect drepte. Se coace la cuptor potrivit. După ce sunt gata, se scot una câte una, se răsucesc pe un băț (cu parte de pe fund înăuntru). Se pudrează repede cât sunt fierbinți.
Se servesc umplute cu frișcă sau cremă de vanilie.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: GastroArt Salată de fasole verde (rețetă interbelică)
Roche (Rețetă Interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii