GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)
GastroArt: Coroană de orez (rețetă interbelică)
10 Jun, 2022 08:28
ZIUA de Constanta
1367
Marime text
Cantitățile: ¾ pahar orez, ½ litru lapte, 4-5 linguri zahăr, sare, vanilie, 1 pahar smântână, 4 linguri dulceață de căpșuni, boabe de vișine. Se opărește orezul, apoi se fierbe în lapte îndulcit și vaniliat și se scade complect.
Se așează în cerc pe farfuria de serviciu, formând cu lingura udă o gaură de mărimea unui pahar de apă. Se răcește. Se amestecă smântâna cu dulceață și se toarnă în golul din mijloc. Se garnisește cercul cu fructe din dulceață, de preferință vișine.
Tanti Victorița Oancea
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
sursa - Gastroart
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Citește și:
GastroArt Prăjitură cu miere de albine (Rețetă Interbelică)
GastroArt Pui cu conopidă (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii