Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:50 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Plachie de pui (rețetă interbelică)

ro

29 Jun, 2022 13:16 1474 Marime text
Rețetă, Sursa foto: Gastro Art

Cantitățile: 2 pui mici, 2 căței usturoi, un pătrunjel tăiat julienă, zeama unei lămâi, verdeață, 300 gr. vin alb, 150 gr. apă, ½ pahar untdelemn fin, câteva roșii. Se prepară sosul din usturoi, pătrunjel, untdelemn, roșii, verdeață, se stinge și subțiază cu vin. Când dă în clocot, se adaugă puii tăiați în jumătăți, se lasă să scadă sosul, se servește căldicel.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

sursa - gastroart.ro 
  
Citește și: GastroArt Cartofi umpluți cu creer (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii