GastroArt Cremă de fragi (rețetă interbelică)
GastroArt: Cremă de fragi (rețetă interbelică)
16 Jun, 2022 08:28
ZIUA de Constanta
1530
Marime text
Cantitățile: ½ litru lapte fiert, 4 ouă, vanilie, zahăr după gust, ½ linguriță făină, ¼ kgr. fragi, ¼ kgr. frișcă.
Se face o cremă obișnuită de vanilie fiartă în bain-marie într-o formă de savarină. După ce s-a răcit și se răstoarnă, se umple golul din mijloc cu frișcă bătută amestecată cu fragi. Se ține la ghiață.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa - gastroart.ro
Citește și:
GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică)
GastroArt Papanași (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii