GastroArt Dovlecei cu smântână (rețetă interbelică)
GastroArt: Dovlecei cu smântână (rețetă interbelică)
25 Apr, 2022 10:16
ZIUA de Constanta
1777
Marime text
Se rad dovleceii de coajă. Când sunt mici, în floare, se lasă întregi, alfel se taie potrivit în lung. Se pun în apă fierbinte, sărată, să dea vreo două clocote.
Când încep să se moaie, se scurg bine de apă, se pune unt și se lasă puțin înăbușit. Se adaugă apoi smântână amestecată cu un praf de făină. Se dă la cuptor la foc mic.
Dovleceii trebuie să fie fierți, dar nu sfărâmați.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa: GastroArt
Citește și:
GastroArt Mâncare de dovlecei (Reţetă Interbelică)
GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii