GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)
GastroArt: Salată de ficat (rețetă interbelică)
23 Apr, 2022 14:02
ZIUA de Constanta
1814
Marime text
Ficat de vițel fiert și răcit se dă prin mașina de tocat împreună cu o franzeluță muiată în lapte. Se freacă apoi cu unt de lemn, foarte puțină ceapă tocată, sare și piper.
Se așează pe farfurie ca icrele. Se garnisește cu măsline și sferturi de ouă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: GastroArt Sos de usturoi (rețetă interbelică)
GastroArt Carnați cu vin (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii