Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Dulceață de struguri (rețetă interbelică)

ro

09 Mar, 2022 10:23 1756 Marime text
Caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică

 
Se aleg struguri cu boaba mare și tare. Se curăță boabele de pieliță și cu un ac scoatem cu grijă sâmburii. Se pun într-un tifon, ținându-le atârnate ca să se scurgă zeama, între timp fierbem siropul.

Se fierb 2 kgr. zahăr cu 3 pahare de apă și când e bine legat se pun struguri adăugând un baton de vanilie și zeama dela o lămâie.

Restul ca la celelalte dulcețuri.
 

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.



Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.




Sursa foto și text:  GastroArt.ro




Citește și:  Ouă răscoapte cu sos picant (rețetă interbelică)
 
Ochiuri picante (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii