GastroArt Dulceață de struguri (rețetă interbelică)
GastroArt: Dulceață de struguri (rețetă interbelică)
09 Mar, 2022 10:23
ZIUA de Constanta
1756
Marime text
Se aleg struguri cu boaba mare și tare. Se curăță boabele de pieliță și cu un ac scoatem cu grijă sâmburii. Se pun într-un tifon, ținându-le atârnate ca să se scurgă zeama, între timp fierbem siropul.
Se fierb 2 kgr. zahăr cu 3 pahare de apă și când e bine legat se pun struguri adăugând un baton de vanilie și zeama dela o lămâie.
Restul ca la celelalte dulcețuri.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: Ouă răscoapte cu sos picant (rețetă interbelică)
Ochiuri picante (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii