GastroArt Ghiveci cu carne (rețetă interbelică)
GastroArt: Ghiveci cu carne (rețetă interbelică)
05 Jun, 2022 15:06
ZIUA de Constanta
1623
Marime text
Cantitățile: ½ kgr. vițel gras, ½ vânătă, 3-4 cartofi, 1 morcov, ½ țelină, 1 ardei gras, câte un pumn de bame, de mazăre, de fasole verde, 4-5 roșii felii, ½ conopidă, 1 ceapă verde. Se prăjește carnea și fiecare legumă separat. Se pun legumele printre bucățelele de carne, se acoperă cu felii de roșii, foarte puțină apă, se fierb înăbușit.
Se lasă 10 minute la cuptor.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa - GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Sufle de portocale în coaje (Rețetă interbelică)
GastroArt Mușchi la grătar (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii