GastroArt Iahnie de fasole (rețetă din 1931)
GastroArt: Iahnie de fasole (rețetă din 1931)
07 Jan, 2022 08:38
07 Jan, 2022 08:38
07 Jan, 2022 08:38
ZIUA de Constanta
1944
Marime text
![](/static/www_v2/img/logo.jpg)
![](images/stories/2022/01/07/Cezara/caiet-gospodarie-interbelic-1.jpg)
![](https://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2022/01/07/Cezara/caiet-gospodarie-interbelic-1.jpg)
Se ia fasolea, se curăță și se pune la fiert pe mașină. În acest timp se tae ceapa și se prăjește, Se pune și puțin bulion. Fasolea trebuie schimbată în altă apă când a dat în fiert, pentru că prima apă comține multe săruri anume sulf.
Dupăce am schimbat apa, punem ceapa prăjită și o luăm numai atunci când este fiartă, dar să nu fie boabele sfârămate.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Sursa foto și text: GastroArt
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii