Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Lapte de gâinâ (rețetă din 1857)

ro

12 Feb, 2022 09:03 1968 Marime text


Luvamu doa oaoe de totu prospete, lapadamu albuşul si sbatemu galbinusiele in pucintica apa caldutia (cepida); în urma punemu in lontru o bucata buna de zacharu, versamu désupra doa pahare mari de apa calda, mestecamu tote aceste la olalta. Beutur’a acésta é cea mai buna pentru peptu.

Din Rețetarul culinar al lui Petru Lupulov din 1857

Sursa: Analele Banatului, S.N., Arheologie – Istorie, XV, 2007 (Radu Ardelean)

Sursa foto și text: GastroArt 

Citește și: 

GastroArt Ciorbă țărănească (rețetă interbelică) 

GastroArt Macaroane (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii