GastroArt Lapte de gâinâ (rețetă din 1857)
GastroArt: Lapte de gâinâ (rețetă din 1857)
12 Feb, 2022 09:03
ZIUA de Constanta
1968
Marime text
Luvamu doa oaoe de totu prospete, lapadamu albuşul si sbatemu galbinusiele in pucintica apa caldutia (cepida); în urma punemu in lontru o bucata buna de zacharu, versamu désupra doa pahare mari de apa calda, mestecamu tote aceste la olalta. Beutur’a acésta é cea mai buna pentru peptu.
Din Rețetarul culinar al lui Petru Lupulov din 1857
Sursa: Analele Banatului, S.N., Arheologie – Istorie, XV, 2007 (Radu Ardelean)
Sursa foto și text: GastroArt
Citește și:
GastroArt Ciorbă țărănească (rețetă interbelică)
GastroArt Macaroane (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii