GastroArt Musaca de varză (rețetă interbelică)
GastroArt: Musaca de varză (rețetă interbelică)
28 Apr, 2022 08:31
ZIUA de Constanta
1921
Marime text
Se rumenește cu puțină ceapă ½ kgr. de carne macră dată prin mașină. Se pune sare. Se aleg foile dela o varză frumoasă, li se taie cotorul, se opăresc și se scurg bine, se unge o cratiță cu untură și se presară cu pesmet.
Se așează câteva foi de varză la fund, apoi un strat de carne tocată și iarăș un rând de foi de varză. Se repetă această operație de 3-4 ori până ce isprăvim carnea și varza.
Deasupra se presară pesmet, se pun puțin unt, sare, untură, 3-4 linguri smântână cu un praf de sare. Se dă la cuptor. Când e gata se răstoarnă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa: GastroArt
Citește și:
GastroArt Knödel vienez (rețetă interbelică)
GastroArt Tort moca (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii