GastroArt Ouă cu maioneză (rețetă interbelică)
GastroArt: Ouă cu maioneză (rețetă interbelică)
03 Mar, 2022 11:08
ZIUA de Constanta
1763
Marime text
Se fierb ouăle tari. Când s-au răcit se cojesc și se taie în două în lung.
Se așează pe o farfurie și se toarnă deasupra o maioneză pregătită cu muștar și la care s-a adăugat și o lingură bună de smântână (la 2 gălbenușuri, o lingură smântână și o linguriță de muștar), peste fiecare ou se așează o frunzuliță de salată sau măsline.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Citește și: Ochiuri la capac cu smântână (rețetă interbelică)
Ouă umplute în coaje (rețetă interbelică)
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii