GastroArt Pepene galben umplut cu mure (rețetă interbelică)
GastroArt: Pepene galben umplut cu mure (rețetă interbelică)
07 Jun, 2022 08:17
ZIUA de Constanta
1688
Marime text
Se taie capacul unui pepene, se golește de sâmburi, se scoate miezul cu o lingură de argint ca să nu se înegrească, se taie bucățele pătrate, se amestecă cu mure, zahăr și rom, se umple la loc, se ține la ghiață.
Când se servește la masă întreg, se taie felii ca ori ce pepene.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa - GastroArt
Citește și:
GastroArt Ghiveci cu carne (rețetă interbelică)
GastroArt Sufle de portocale în coaje (Rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii