GastroArt Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)
GastroArt: Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)
15 Mar, 2022 08:20
ZIUA de Constanta
1799
Marime text
Se freacă 5 ouă întregi cu 5 linguri de zahăr vanilat, 5 linguri de unt topit, 2 linguri bune de rom și o jumătate linguriță bicarbonat.
Se amestecă cu făina cât se cere și se frământă bine până se face un aluat potrivit de tare.
Se întinde o foaie cam de jumătate deget de groasă. Se taie forme mici și se coc la cuptor pe o tavă presărată cu făină. Se coc la foc potrivit.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: Cremă de fructe (rețetă interbelică)
Cremă de nuci (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii