Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:20 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Piftele din cartofi (rețetă din 1933)

ro

15 Feb, 2022 10:23 2253 Marime text


Într-o zi de post (!? conține ouă), dacă vrem să mâncăm o prăjitură de post atunci putem face foarte uşor piftele din cartofi.

Se iau cartofii daţi prin maşină. Se sparge un ou saz mai multe dacă avem mai mulţi cartofi. Amestecăm bine cu oule, punem puţină sare şi întărim compoziţia cu făină dar să nu fie prea tare.

După ce am frământat-o, o face rulo şi tăiem cu cuţitul în bucăţi, apoi le dăm formă de piftea cu două cuţite. În timpul acesta se topeşte grăsimea.

Când s-a încins, punem piftelele şi le lăsăm să se rumnească întorcându-le pe o parte şi pe alta. Apoi le scoate pe farfurie şi le presărăm cu zahăr. Se servesc calde.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

Sursa foto și text: GastroArt 

Citește și: 


GastroArt Suppa (ciorba) de erburi – Rețetă din 1857 

GastroArt Focacciâ (pogaciâ) – rețetă din 1857
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii