Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:30 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Prepararea pilafului (rețetă din 1931)

ro

26 Dec, 2021 09:18 2805 Marime text


Avem carnea curățită ca la orice fel de mâncare: o așezăm apoi la fiert sau la prăjit.

În acest timp orezul, îl spălăm bine îl ștergem de apă apoi îl punem într-o cratiță în care am înfierbântat untul, îl lăsăm câteva minute ca să ia grăsime apoi adăogăm ¾ supă.

Când e aproape gata, punem un rând de orez, unul carne etc… Ne uităm să-i punem sare. Îl dăm jos și dacă avem forme le dăm cu apă sau grăsime și punem pilaful în forme, punând carnea la mijloc, ca să nu se vadă când rasturnăm forma în farfurie. Se servește ca al doilea fel punându-se pătrunjel pătrunjel verde pe marginea farfuriei.

Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală. 

Sursă foto și text: GastroArt
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii