Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:26 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Cafea cu lapte (1931)

ro

25 Dec, 2021 11:06 2292 Marime text

 
  • Prepararea cafelei cu lapte.
 




Pentru prepararea cafelei cu lapte ne trebuiesc următoarele cantități pentru o persoană: 1 pahar cu lapte, 20 gr. cafea lichid și 10 gr. zahăr.










Punem laptele strecurat să se fiarbă. În timpul acesta facem cafeaua fără zahăr. Punem într-un inbric apă și 2 lingurițe de cafea.
 
 
 





Laptele fiert îl punem într-o cană sau într-un pahar. Apoi turnăm cafeaua, după ce s-a fiert, strecurând-o printr-o strecurătoare deasă să un treacă cocoloașele. Apoi punem și zahăr.
 
 




Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
 
 
Sursa foto și text:  GastroArt.ro
 
 
Citește și:



 GastroArt Salată de varză roșie și albă (rețetă din 1931)



GastroArt Salată de cartofi (rețetă din 1931)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii