GastroArt Pui cu smântână (rețetă interbelică)
GastroArt: Pui cu smântână (rețetă interbelică)
25 Feb, 2022 09:49
ZIUA de Constanta
2267
Marime text
Rumenim sferturi de pui împreună cu ceapă rasă, în untură, stingem cu apă și lăsăm să fiarbă până e aproape gata adăugând sare și piper. Batem o ceașcă de smântână cu o lingură de făină, turnăm deodată în sosul mâncărei lăsând să dea un clocot până se leagă, iar după ce luăm dela foc dregem cu un gălbenuș ca să-i dăm culoare gălbuie.
Se servește cu cartofi fierți în apă și presărați cu pătrunjel tocat.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îimulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: GastroArt Ochiuri înturnate (rețetă interbelică)
GastroArt Friptură fragedă de curcan (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii