GastroArt Roche (Rețetă Interbelică)
GastroArt: Roche (Rețetă Interbelică)
05 Feb, 2022 09:35
ZIUA de Constanta
1821
Marime text
Se pun două albușuri într-un căzănel, se adaugă zahăr puțin câte puțin, bătând pe un foc slab.
Adăugăm treptat până la 100 gr. zahăr pudră bătând mereu.
După aceea lăsăm să se răcească puțin și amestecăm încet cu o lopățică de lemn adăugând 100 gr. migdale tăiate fin sau mai prăjite în zahăr și tăiate mărunt.
Așezăm compoziția cu lingura în grămăjioare mici pe o tavă cu hârtie și coacem la foc foarte moale ca să nu prindă rumeneală.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Credit foto © Bazruh | Dreamstime.com
Articol preluat de pe gastroart.ro
Citește și:
GastroArtSalată de varză roșie (rețetă interbelică)
GastroArtSalată de măsline (rețetă interbelică)
Adăugăm treptat până la 100 gr. zahăr pudră bătând mereu.
După aceea lăsăm să se răcească puțin și amestecăm încet cu o lopățică de lemn adăugând 100 gr. migdale tăiate fin sau mai prăjite în zahăr și tăiate mărunt.
Așezăm compoziția cu lingura în grămăjioare mici pe o tavă cu hârtie și coacem la foc foarte moale ca să nu prindă rumeneală.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Credit foto © Bazruh | Dreamstime.com
Articol preluat de pe gastroart.ro
Citește și:
GastroArtSalată de varză roșie (rețetă interbelică)
GastroArtSalată de măsline (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii