GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)
GastroArt: Salată de ficat (rețetă interbelică)
07 Jul, 2022 08:25
ZIUA de Constanta
1770
Marime text
Cantitățile: 250 gr. ficat de vițel, 1 franzeluță muiată în lapte, sare, piper, ½ ceapă tocată, 3 linguri untdelemn, ouă răscoapte, măsline.
Ficatul fiert și răcit se dă de câteva ori pe mașina de tocat, cu pâine. Se freacă bine cu untdelemn, ceapă, sare, piper, se așează pe o farfurie, ca icrele, se garnisește cu felii de ouă răscoapte și măsline.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
sursa - gastroart.ro
Citește și:
GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)
GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii