GastroArt Șarlotă de mere (Rețetă Interbelică)
GastroArt: Șarlotă de mere (Rețetă Interbelică)
17 Jul, 2022 09:10
ZIUA de Constanta
1899
Marime text
Se căptușesc fundul și pereții unei forme cu felioare de cozonac muiate în unt topit.
Se umple cu compot de mere, trecut prin mașina de piure și redus ca o marmeladă groasă, se coace la cuptor până se rumenește cozonacul.
Se lasă puțin în formă, se răstoarnă și se servește cu sirop și stropit cu rom.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Citește și:
GastroArtRuladă cu cremă (rețetă interbelică)
Se umple cu compot de mere, trecut prin mașina de piure și redus ca o marmeladă groasă, se coace la cuptor până se rumenește cozonacul.
Se lasă puțin în formă, se răstoarnă și se servește cu sirop și stropit cu rom.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Citește și:
GastroArtRuladă cu cremă (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii