GastroArt Tartă de cireșe (rețetă interbelică)
GastroArt: Tartă de cireșe (rețetă interbelică)
02 Jun, 2022 14:24
ZIUA de Constanta
1433
Marime text
Cantitățile: 125 gr făină, sare, 2 ouă, 50 gr zahăr, 1 pahar cu lapte fiert și rece, 400 gr cireși curățate, zahăr praf vaniliat.
Se frământă repede aluatul din făină, ouă, sare, zahăr și laptele adăugat treptat, se întind 2 foi, una se pune pe un fund de porcelan, se bagă câteva minute la cuptor să se întărească, se acoperă cu cireși și cu cealaltă foaie, se coace vreo 40 de minute, se presară cu zahăr vaniliat, se servește călduț.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto-text: Gastro Art
Citește și: GastroArt Bavareză de căpșuni (rețetă interbelică)
GastroArt Cockteil de ouă (Dana)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii