GastroArt Tocană de ochiuri (rețetă interbelică)
GastroArt: Tocană de ochiuri (rețetă interbelică)
06 Mar, 2022 10:13
ZIUA de Constanta
1865
Marime text
Proporții: 6 ouă, ¼ kgr. ceapă, 100 gr. untură, 2 roșii, 2 ardei grași, 1 legătură verdeață, sare.
Se toacă ceapa mărunt, se pune la prăjit în untură, cu sare.
Când este pe jumătate prăjită, se adaugă și ardeii cu roșiile tăiate, se lasă să se înmoaie bine, se sparg ouăle deasupra, se dă la cuptor câteva minute să se întărească ouăle. Se servește cu mămăligă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: Lichior de vin roșu (rețetă interbelică)
Lichior de ouă (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii