GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)
GastroArt: Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)
04 Jul, 2022 08:30
ZIUA de Constanta
1960
Marime text
Cantitățile: ¾ kgr. vițel, 125 gr. costiță afumată, 1 castravete murat, 1 ceapă, ½ pahar smântână, chimen, sare, paprica.
Se prăjește carnea cu costița tăiată felii subțiri și ceapă tocată, se stinge cu apă, se fierbe acoperit. Când carnea este gata, se scoate pe farfurie. Sosul rămas în cratiță se leagă cu smântână, se adaugă castravetele tăiat mărunt, chimen, paprica și se lasă să dea în clocot. Se toarnă sosul peste carne. Se servește cu macaroane.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
sursa - gastroart.ro
Despre GastroArt.ro
Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Citește și:
GastroArt Friptură vieneză (rețetă interbelică)
GastroArt Friptură italiană (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii