GastroArt Tort de ciocolată (rețetă interbelică)
GastroArt: Tort de ciocolată (rețetă interbelică)
12 May, 2022 08:18
ZIUA de Constanta
1518
Marime text
Se freacă 3 gălbenușuri cu 100 gr. zahăr și o jumătate baton de vanilie până se face ca o cremă. Se amestecă cu 50 gr. de unt proaspăt, deasemenea frecat deoparte. Se adaugă 100 gr. ciocolată muiată pe marginea mașinei cu o lingură de apă, 50 gr. de făină și la urmă cele 3 albușuri spumă.
Se scoate vanilia. Se toarnă compoziția într-o formă foatre bine unsă cu unt și presărată cu făină. Se coace cam o jumătate de oră la cuptor la foc bun.
Când e gata, tortul rămâne totuș puțin moale la la mijloc. Se răstoarnă după ce s-a răcit și se glasează cu glazură de ciocolată.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
sursa - GastroArt
Citește și:
GastroArt Pâine de albuș (rețetă interbelică)
GastroArt Pesmeți cu unt (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii