GastroArt Unt picant (rețetă interbelică)
GastroArt: Unt picant (rețetă interbelică)
16 Feb, 2022 08:21
ZIUA de Constanta
1791
Marime text
Se amestecă 100 gr. de unt proaspăt cu o lingură de muștar bun, 1 sau 2 gălbenușuri ferte trecute prin sită, un praf de sare, piper.
Se freacă totul bine adăugând și o lingură de unt de lemn turnat cu picătura.
Se păstrează la ghiață. Se întrebuințează la sandvich-uri.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.
Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Sursa foto și text: GastroArt.ro
Citește și: Piftele din cartofi (rețetă din 1933)
GastroArt Suppa (ciorba) de erburi – Rețetă din 1857
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii