Covrigi polonezi
Covrigi polonezi
17 May, 2017 09:30
ZIUA de Constanta
6285
Marime text
Inca de cand eram copil mi-au placut foarte mult covrigii polonezi. Imi amintesc ca abia asteptam sa sune clopotelul sa fug la chioscul din curtea scolii sa cumpar un covrig polonez! Erau atat de buni, insiropati si miroseau a vanilie…mmm ! Sunt sigura ca si voi va amintiti cu nostalgie acei ani. Am folosit reteta de la cornurile super pufoase cu mici modificari, iar reteta siropului am preluat-o din cartea Sandei Marin.
Aluat
Ingrediente
- 550 grame faina
- 25 grame drojdie proaspata (eu prefer aceasta Budafok)
- 2 galbenusuri + 1 ou intreg
- 125 grame zahar
- 250 ml lapte
- 50 grame unt topit caldut
- 50 g ulei
- ½ lingurita de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- vanilie, rom
Pentru uns aluatul
- 125 grame unt 80-82% grasime
Ingrediente sirop
- 500 ml apa
- 250 grame zahar
- 2 plicuri zahar vanilat bourbon
- putina esenta de rom (optional)
Modul de preparare îl puteţi găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii