Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Covrigi polonezi

ro

17 May, 2017 09:30 6249 Marime text


Inca de cand eram copil mi-au placut foarte mult covrigii polonezi. Imi amintesc ca abia asteptam sa sune clopotelul sa fug la chioscul din curtea scolii sa cumpar un  covrig polonez! Erau atat de buni, insiropati si miroseau  a vanilie…mmm ! Sunt sigura ca si voi va amintiti cu nostalgie acei ani. Am folosit reteta de la cornurile super pufoase cu mici modificari, iar reteta siropului am preluat-o din cartea Sandei Marin.

Aluat
Ingrediente

  • 550 grame faina
  • 25 grame drojdie proaspata (eu prefer aceasta Budafok)
  • 2 galbenusuri + 1 ou intreg
  • 125 grame zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 grame unt topit caldut
  • 50 g ulei
  • ½ lingurita de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • vanilie, rom

Pentru uns aluatul

  • 125 grame unt 80-82% grasime

Ingrediente sirop

  • 500 ml apa
  • 250 grame zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • putina esenta de rom (optional)

Modul de preparare îl puteţi găsi pe alinacuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii