Tagliatelle alla Carbonara
Tagliatelle alla Carbonara
16 May, 2017 08:57
ZIUA de Constanta
4012
Marime text
Pentru această seară paste. Și ce altceva decât Tagliatelle alla carbonara, făcute din cele mai simple ingrediente, dar deosebit de gustoase și savuroase!
Pastele Carbonara, originare din Sicilia, sunt amintite pentru prima dată în perioada celui de al doilea război mondial,în special după eliberarea Romei de către trupele aliate. S-ar părea că ingeniozitatea sicilienilor a creat această minunăție în condițiile în care trupele naziste de ocupație vitregeau Sicilia de cele mai bune produse, iar pentru crearea acestor paste foloseau ouăle și bacon-ul aduse de trupele americane.
Ingrediente pentru Tagliatelle alla carbonara
- 320 grame (eu am folosit aceste tagliatelle de la Barilla, dar fiecare poate folosi ce paste preferă)
- 4 gălbenușuri + 1 ou întreg
- 200 grame bacon sau, pentru savoare italiana, Pancetta de genul acesta
- 200 ml smântână lichidă (eu am folosit această La Dorna, cu 15% grăsime)
- 100 grame parmezan (de exemplu, o astfel de bucată de Permigiano-Regianno pe care o răzuim)
- piper negru, sare, oregano după gust
- 2 linguri ulei de măsline
- un cățel de usturoi
Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- hugovictor 16 May, 2017 12:37 Ma scuzati, ca fost constantean care locuieste de 17 ani in IT,si pentru ca-mi place sa gatesc, va atrag atentia ca nu este reteta originala ! Este ca si cum italienii ar face sarmale in foi de stevie, cu o carne de magar, sau de cal. Realizati ce "deliciu" culinar ar fi ?! Deci : oua-prea multe (se pune unul singur(2 portii) batut cu sare si piper),oregano,smintina si usturoiul,- nu exista in reteta originala, iar pancetta, neaparat trebuie sa fie afumata ! Nu bacon,ca nu este acelasi lucru. Multumesc pentru intelegere.