Paris-Brest cu zmeură
Paris-Brest cu zmeură
29 May, 2017 08:40
ZIUA de Constanta
2976
Marime text



Încă de când am făcut această rețetă de ecler de casă, am avut în minte să încerc și o rețetă de Paris-Brest, iar acum, că tot este sezonul ce ar putea fi mai delicios și răcoros decât această Paris-Brest cu zmeură?
Ce este Paris-Brest? Un aluat de choux, de formă rotundă, umplut cu cremă. La origine a fost cu cremă cu praline, dar între timp a suferit modificări și adaptări.
Ingrediente aluat de choux
- 130 g faina,
- 1 lingurita de zahar,
- 1/2 lingurita sare,
- 120 g unt taiat bucatele – (82% grăsime, eu folosesc acest unt la toate prăjiturile mele),
- 240 ml apa,
- 4 oua usor batute
- două mâini de fulgi de migdale
Ingrediente sirop de zmeură
- 150 grame zmeură proaspătă
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri de apă

Ingrediente cremă de zmeură
- 250 grame mascarpone (de exemplu această brânză mascarpone)
- 400 grame friscă din smântână (30% grăsime – de exemplu această Gusturi Românești) sau frișcă lichidă (de exemplu aceasta)
- 150 grame zahăr pudră și încă 2 linguri pentru frișcă
- Siropul de zmeură
Modul de preparare îl puteţi găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii