Pizza rustică
Pizza rustică
27 May, 2017 09:57
ZIUA de Constanta
3022
Marime text
In seara aceasta am avut o pofta teribila de pizza rustica. Stiu, nu este frumos, este tarziu, poate ar trebui sa sar peste asta. Dar, saptamana asta ma voi duce la sala o data in plus… si nu se va cunoaste. Pentru pofticiosi..mai jos reteta. Si, daca trebuie sa ardeti calorii, intrati aici! Poate va surade ceva!
Ingrediente aluat pizza rustică
Pentru aceasta reteta avem nevoie in primul rand de tava pentru pizza. Eu am folosit una cu margine, ca cea pentru tarta (in genul acesta), si una cu perforatii, care face blatul mai crocant, ca aceasta. Mai avem nevoie de:- 500 grame faina tip 550
- o lingurita de sare
- 7 grame drojdie uscata
- o lingurita ulei de masline
- 325 ml apa calda
Ingrediente topping pizza
In principiu, toppingul il faceti dupa propriile gusturi. Eu am folosit urmatoarele:- piept de pui, fiert anterior
- mozzarella, aproximativ 250 grame
- ardei rosu, taiat felii inguste
- ceapa rosie, taiata feliute subtiri
- bacon feliat
- rosii cherry
- un pic de parmezan
Cat timp aluatul creste, pregatim sosul.
Ingrediente sos
- o cutie de rosii decojite, taiate cubulete (am folosit Cirio)
- 1-2 linguri ulei de masline
- o lingurita oregano uscat
- un varf de lingurita busuioc
- 2 lingurite zahar
- o lingurita jumatate de sare (dupa gustul fiecaruia)
- piper
- praf de usturoi (1-2 lingurite dupa gust) sau usturoi pisat
Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii